dilluns, 25 de juny del 2012

Open Btt Aiguaviva, reconeixement del circuit

Aprofitant que teníem el circuit marcat a Aiguaviva, varem fer una volteta de reconeixement.

Circuit divertit, amb puja i baixes constants, zones de baixada molt tècniques (com a mínim pel meu nivell) i pujades trenca cames que a priori semblen impossibles.



Al final van ser 13,68km en 1:10h (amb constants aturades de l'Edu per esperar-me), 12km/h

dimarts, 19 de juny del 2012

Llagostera-Tossa de Mar- St. Feliu de Guíxols-Llagostera

Diumenge passat varem sortir amb la de carretera, l'Edu, en Miquel i jo.


Essent la primera sortida per en Miquel en carretera, volíem fer una sortideta tranquila d'uns 40km planers per veure les sensacions a sobre de la bici de roda estreta.

Finalment obtem per una opció que de planera tenia més aviat ben poc... Llagostera, baixar a Tossa de Mar i un cop allà enfilar la carretera de la costa fins arribar a St. Feliu de Guíxols... quasi res per ser la primera sortida en carretera!!!

Arribar a Tossa va ser fàcil, ja que pràcticament tot fa baixada (excepte el primer tram), i un cop a Tossa fas puja i baixa constants fins arribar a St. Feliu de Guíxols, aquest tram té unes vistes precioses.


Després fer varies mini aturades de reagrupament; primer l'Edu, segon en Miquel i jo l'últim, arribem a St.Feliu de Guíxols a on ens aturem a fer un cafè a primera línea de platja (1:42h).



El cafè i el mini entren la mar de bé (mai millor dit), ja que hem sortit molt d'hora aquest matí (7:30h) i després de superar la part més complicada anava essent hora de fer un petit mos.


Un cop fet el cafè i omplert els bidons sortim de St. Feliu per la carretera principal i quan passem la benzinera BP que ens trobem a l'entrada aprofito la baixada fins a la rotonda d'entrada a l'autovia per veure quina velocitat sóc capaç d'agafar... 




Aquest és el ressultat. Més tard ja veurem les conseqüències...


Un cop arribem a vall, seguim la ruta per Sta. Cristina i anem en paral·lel a l'autovia fins arribar al Restaurant les Panolles, a on en aquesta entrada no hi ha cap indicació de prohibició de bicicletes. 

Més endavant tornem a anar pel lateral de la carretera (zona de la benzinera Repsol) i tornem a incorporar-nos a la carretera principal a la pujada de la Costa d'Alou (crec que ho he escrit bé).

Total que anem fent la pujada i a uns 200m per poder sortir pel lateral de la carretera i enfilar cap a Llagostera el meu canvi diu prou. Se'm bloqueja la roda del darrera, em giro i veig que el canvi el tinc entre mig dels radis de la roda... uppss!!! en aquests moments xiulo a en Miquel que el tenia davant per avisar-lo que tenia un problema mecànic.

Pocs minuts després d'avisar-lo baixa a buscar-me i entre els dos forcem una mica la patilla del canvi que s'havia doblat, amb això el que aconseguim és que com a mínim la roda giri sense tocar els radis i d'aquesta manera poder acabar la sortida.

Així va arribar el canvi a casa.


Total que per ser la primera sortideta d'en Miquel, ens hem fet uns 56 km, amb un desnivell acumulat de 880m (segons l'Endomondo) en un temps 2:20h. Vel mitja: 20,85Km/h. Vaja que de planera no ha tingut res... 


dissabte, 16 de juny del 2012

Girona-St.Gregori-Llorà-Les Serres-Constantins-Bescanó-Girona

Avui he tornat a sortir amb la de carretera i he volgut tornar a repetir la sortideta que vaig fer ja fa unes setmanes amb l'Edu: Girona-les serres-Bescanó-Girona.

Ja de bon començament quan sortia de St. Gregori m'ha atrapat un grupet de ciclistes que m'han passat sense despentinar-se... Déu ni dó quin ritme portàven!!!

El meu objectiu era intentar millorar el temps que vaig fer amb l'Edu en aquesta sortida i no possar el molinet en cap cas.

He arribat a Llorà i he fet fotos a les dades del contaquilòmetres, sembla que en el km 14,25Km ho he fet en  33 minuts, mitja: 25,71Km/h, i el dia que vaig anar amb l'Edu; 14,95Km en 36 minuts, mitja: 24,64. Aquestes dades es poden veure unes entrades més avall d'aquesta.

Per tant puc dir que per ara he fet millor temps sense patir tant com ho vaig fer amb ell.ç

A mitja sortida m'adono que tinc un ciclista enganxat a la meva roda davantera... (el que fa l'aburriment):

Ai! el dia el perdi i m'adelanti!!!

Total que un cop fet la pujada de Les Serres, baixes per una carretera de revolts molt divertida i ràpida a on vas a parar a Constantins i pases per davant de la fàbrica Casademont.

Quan he arribat a Bescanó m'he aturat uns minuts per omplir el bidó d'una font i he agafat la carretera de la vergonya fins a Salt. Mentre pedalo veig que hi ha un munt de ciclistes de btt pel carrilet, inicialment penso que deu ser una sortida de club, però cada cop que avanço em trobo a més corredors, llavors recordo que aquests ciclistes devien ser els que han sortit de Vic i tenen el destí a Platja d'Aro.

Acabo de buscar-ho a la web de la federació de ciclisme català i efectivament eren els participants d'aquesta cursa. Per cert, el 90% anaven tots amb un maillot del condis taronja, suposo que els hi deuen haver regalat

http://www.ciclisme.cat/carrera.php?id=4649

Un cop arribo a casa torno a fer fotos al contaquilòmetres per veure les dades i ara poder fer la comparació.
Avui he fet 42,27 Km en 1:33h, mijta; 27,13Km/h i el dia que vaig sortir amb l'Edu vaig fer; 42,86km en 1:35h, mitja; 26,82Km/h.

Suposo que si no m'hagués aturat a Bescanó (és a dir igual que varem fer amb l'Edu) probablement hagués baixat més el temps.

En definitiva... que anem sortint anem acumulant quilòmetres a les cames i anem fent comparacions per veure si realment vaig millorant mica en mica.

Demà més amb la bici de carretera, inicialment tenim pensat fer 40km planers, a veure que ens trobem. Demà serem en principi tres; l'Edu en Miquel i la seva nova adquisició, i jo. Veurem com va.



diumenge, 10 de juny del 2012

Puja i baixa exprés.

Com sempre darrerament els últims diumenges sempre tenim presa per culpa dels compromisos familiars.

I com sempre i per no perdre la costum, acabem fent un puja i baixa a St. Miquel.

Panoràmica feta amb el telèfon

La baixa pel corriol el qual l'hem fet sense problemes i després baixada ràpida per la pista. En definitiva 18 km més a les cames. L'única cosa a destacar és que avui m'he adonat que he perdut una tapa de les bieles Rotor, haurem de demanar el recanvi.

 

dissabte, 9 de juny del 2012

Girona-Aeroport-Aiguaviva-Girona: de reconeixement

Avui m'he aixecat molt tard i no disposava de gaire temps per sortir amb bici.

He agafat la carretera vella de Sta. Coloma (Koning de Vilablareix), i un cop he arribat a la cruïlla que trenca cap a l'aeroport he decidit anar cap allà ja que en aquells moments s'apropava un avió.


Un cop he arribat a l'inici de la pista d'aterratge m'he aturat per fer la foto de torn i a l'incorporar-me a la carretera venia un grupet de 4 veterans de la bici de carretera (sempre amb respecte, perquè aquests són els que et passen la mà per la cara i no tens nasos a seguir-los).



Sense dir-li'ls res m'he afegit al darrera d'ells per veure a quin ritme anaven, i la veritat és que aquest cop el grup que m'he trobat anava molt de passeig, això o bé ja portàven forces km a les cames. Els he acompanyat fins a la rotonda de Riudellots, a on el grup s'ha acomiadat i 2 dels integrants han agafat cap a Girona (o això m'havia semblat), agafant el lateral de l'autovia direcció Girona.

Un cop passat el restaurant que hi ha i abans d'arribar a on venen camions de segona mà, els dos companys improvisats de sortida han trencat cap a les cases que hi ha, entenc que viuen allá.

Total que un cop m'he vist un altre cop he seguit direcció Girona, passant el polígon de Riudellots, el radar i l'antiga Cacaolat/letona que hi ha poc abans de que l'autovia es separi en 2 carrils (cap al polígon de Fornells o bé cap a la variant).

A 300 metres d'arribar a la separació de l'autovia i agafar cap al polígon de Fornells m'he trobat tallada la carretera per obres, i no he pogut seguir el lateral de l'autovia, he creuat per sota un pont l'autovia i he arribat a la benzinera Repsol, un cop allà tenia 2 opcions o jugar-me-la en contra direcció pel lateral de l'autovia i arribar a la primera rotonda del polígon de Fornells (opció més curta i perillosa) o bé seguir un indicador de 4.5 Km direcció un altre cop Aiguaviva...

I clar l'opció escollida ha sigut la correcte, tornar a Aiguaviva i entrar de nou per Girona per la carretera antiga de Sta. Coloma.

Al final han estat 31 km i poc més però aquesta sortida m'ha ajudat a decidir un petit repte personal que em vull marcar...

dissabte, 2 de juny del 2012

Girona-Platja d'Aro-Girona: 86Km

Com darrerament s'estan posant de moda les maratons , aquest cap de setmana hem volgut rescatar una vella sortida rodadora; carrilet des de Girona fins Platja d'Aro.

Com a complicacions cap ni una, ja que és un terreny planer, la qüestió era acumular Km a les cames amb una sortida a on l'objectiu era anar i tornar sense preses.

Fem l'anada d'un sol cop sense aturar-nos enlloc. Un cop arribem a Platja d'Aro fem les fotos oficials.




I després de menjar-nos un entrepà al Viena enfilem la tornada a plè sol.

Aprofitem la tornada per aturar-nos a un punt mític del carrilet. En aquest mateix lloc varem fer una primera foto de les Mondrakers, aquella primera bici decent que ens va endinsar en aquest món del BTT.


Total que la tornada ens anem aturant a les fonts: Sta. Cristina, Llagostera, Cassà i anem canviant l'aigua per tenir-la fresqueta en tot moment. El sol apreta de valent i la sensació de xagofor dificulta la tornada, però sense problemes.

Al final 86,25 Km, mitjana; 20,48 Km/h, temps total: 4h12'.