diumenge, 20 de febrer del 2011

Punta Milà - L'Escala

Com ja va èssent habitual començaré amb la frase, "per motius personals" tinc aquesta afició una miqueta oblidada.

Actualment resideixo a l'Escala, i aquest cap de setmana he volgut arribar a un punt molt peculiar de la nostra costa.

La ruta per Km no ha estat res, si no recordo malament rondaba els 12 km, però les vistes, la història del lloc és val una entrada al blog.

Vaig sortir de l'Escala, de la banda de Cala Montgó, per la carretara vella que et porta a Torroella. Aquesta carretera, que inicialment pasa per el Camping Neus, es va endinsant

dins de la "Gran muntanya", o això diu els rètols que ens trobem pel camí. Un camí que segons explica els rètol va patir un incendi ja fa uns anys.


Mentre pujo per la carretera veig que a banda i banda tinc moltíssims camins per explorar, a priori em crida l'atenció aquesta baixada de línea... uf...

Arriba un moment que la carretera deixa l'asfalt de banda i es converteix en una pista forestal ample. És llavors quan a la nostra esquerra apareix un camí que té un rètol de camí sense sortida, és aquest el que hem d'agafar amunt per arribar al nostre destí.


Un cop hem agafat aquests trencant seguim pujant fins arribar una zona a on estan netejant els pins... i dic netejant per dir alguna cosa...

Un cop arribem a d'alt del cim sense grans esforços, comencem a rodar per una pista totalment recte. A mig camí a l'esquerra ens trobem les restes d'algun antic edifici, amb unes vistes precioses.

I com no una foto de rigor...

Seguim una miqueta més fins al final de la recta i ens trobem un mirador i uns cercles d'obra...




Emplaçament a on estaven instalades les peces d'artilleria per defensar el territòri en temps de la dictadura. Em crida l'atenció unes escales van baixant pel lateral de la construcció fins arribar a una porta que estaba tapiada...


Arribat a aquest punt, entenc que aquest túnel devia ser un passadís que comunicava entre les diferents peces d'artilleria i que segurament arribaria a un polvorí.

M'he quedat amb les ganes d'entrar i veure les instalacions per dins, evidentment no era el moment ni anava preparat, però no dubto que més endavant m'agradaria entrar.

I el més maco de tot és veure la Cala Montgó des d'aquest espectacular angle.




Un cop a casa amb tranquilitat he estat buscant per la xarxar informació al respecte de la Punta Milà. Això és el que he trobat atenció al primer link a on veureu fotos del bunker i les diferents seccions que hi ha allà sota.

http://www.espele.net/militar/catalunya/estartit/estartit.html

http://www.gilrusth.com/articulos_2008/descubriendo_bunkers/descubriendo_bunkers.html

Um... em crida l'atenció això de l'espeleologia urbana... interessant... no paro de donar-li voltes al tema..



Salut!